Witaj w Awesome Design

Zapoznaj się z naszymi propozycjami dotyczącymi projektowania stron, czy tez aplikacji mobilnych. Zachęcamy do kontaktu poprzez email lub telefon.

Jakie są korzyści zdrowotne wynikające ze stosowania proszku z moringi?

Jakie są korzyści zdrowotne wynikające ze stosowania proszku z moringi?

Jeśli spędzasz czas w mediach społecznościowych, być może zauważyłeś pojawienie się nowej superżywności w swoim kanale na Instagramie. Mówimy o proszku moringa, najnowszym naturalnym suplemencie diety, który rzekomo leczy wiele typowych chorób.

Moringa oleifera nie jest lekarstwem na wszystko, ale roślina ta może pomóc zmniejszyć stan zapalny, ustabilizować poziom cukru we krwi i poprawić zdrowie serca. Proszek moringa zawiera wapń, potas, białka i witaminy. Podobnie jak wiele naturalnych środków, moringa jest kuszącą alternatywą dla leków na receptę. Wiele osób jest przeciwnych przyjmowaniu leków, a ponieważ choroby przewlekłe nadal stanowią problem w społeczeństwie, naturalne środki zaradcze wydają się być pomocne. Głównie moringa jest reklamowana ze względu na wysokie stężenie przeciwutleniaczy, błonnika i witamin. Moringa jest stosowana w tradycyjnej medycynie indyjskiej od tysięcy lat. Jasny, ziemisty w smaku proszek pochodzi z liści i strąków nasion Moringa oleifera, drzewa pochodzącego z Indii, ale także rosnącego w Azji, Afryce i Ameryce Południowej, a czasem nazywane drzewem życia, drzewem chrzanowym lub drzewem oleistym.

Roślina zawiera wiele ważnych związków, w tym beta-karoten, kwercetynę oraz szeroki zakres witamin i minerałów oraz białka. Badania pokazują, że proszek moringi może być korzystny dla podniesienia poziomu przeciwutleniaczy u kobiet po menopauzie, których układ enzymów przeciwutleniających jest dotknięty przez niższe poziomy estrogenu. Oprócz dostarczania dużej ilości przeciwutleniaczy, proszek moringi może pomóc obniżyć poziom cukru we krwi, zmniejszyć stan zapalny i poprawić czynność serca. Zapalenie jest powiązane z szeroką gamą chorób przewlekłych, od różnych rodzajów raka do stwardnienia zanikowego bocznego (ALS) po choroby serca. Ponadto liście moringa zawierają związek roślinny zwany terpenoidami, które pomagają trzustce wydzielać więcej insuliny, co może być naprawdę pomocne dla osób z cukrzycą. Proszek moringi ma łagodny, herbaciany smak, który łatwo miesza się z sokami i koktajlami bez radykalnej zmiany ich smaku. Można go również kupić jako herbatę, lub w formie tabletek czy oleju.

Mirek Wrona

Comments are closed.
http://awesome-design.pl - projektowanie stron i aplikacji mobilnych.